Dobelix - Eetcafé Breda
 
 

Kerstmenu 2018

Carpaccio van de ossenhaas, truffelmayo, rucola, pijnboompitten, oude Reypenaer

                                         of

Kleine kaasfondue geserveerd in een Italiaans bolletje, wortel, witlof

----------

Goed gevulde heldere wildbouillon

----------

Herten biefstuk, stoofpeer, jachtsaus met spekjes en bospaddenstoelen, rucola stamppotje 

                                         of

Botermalse kogelbiefstuk, zoete worteltjes, stoofpeertje, portsaus

                                         of

Scholfilet met grote gamba's, pompoenrisotto, kreeftenjus

                                               ----------

                  Tarte tatin, bolletje kaneelijs, zoete room                 39,95

 

     Kidsmenu:

 

Tomatensoepje, grootmoeders gehaktballetjes

    ----------   

Kinder champagne

 ----------

Kogelbiefstukje of kipfilet, frietjes, sausjes, appelmoes

  ----------

                         Kinderijsje met verrassing                                     22,75

 

 

MENUKAART a la carte Voorgerechten:

Molenbrood uit eigen keuken, kruidenboter, olijventappenade  4,50

Grote gambas in pittige looksaus        9,75

Half dozijn escargots,gemengde paddenstoelen, lookboter, gegratineerd met oude Reypenaer      10,75

Carpaccio van de ossenhaas, oude Rijpenaar, truffelmayo, rucola, pijnboompitjes     11,75

Tapas plateau , albondiga's in pittige tomatensaus, grote garnalen in pittige kruidenboter    11,75

Huisgemaakte wildzwijnpate, eendenmousse met rode port, vijgenchutney uit eigen tuin     10,75 

Heldere wildbouillon, gemengde bospaddenstoelen        7,75

 

 

Hoofdgerechten

Belgisch Vispannetje, roodbaars, zeevruchten, room, witte wijn, gegratineerd met oude rijpenaar      19,75

Hertenfilet, rode kool, spruitjes, cranberrysaus          22,75

Wildstoofschotel van haas, hert en wildzwijn, dakje van bladerdeeg, huisgemaakte appelcompote met een vleugje kaneel     20,75

Eendenborstfilet, krokant op de huid gebakken, geroosterde pastinaak met zeezout en honing, zoete sinaasappelsaus        19,75   

Kalfssucade, langzaam gegaard, geconfijte ui, rode portsaus     19,75

Gebakken scholfilet, 2 gamba's, saus van verse dille en mosterd      19,75

Kogelbiefstuk van het Black Angus rund (200gr), dagverse groente, naar keuze peper-, sinaasappel-,honing tym- of rode portsaus      18,75

sate van de varkenshaas, onze befaamde satesaus, kroepoek, gebakken uitjes, atjar 

2 stokjes     14,75

3 stokjes     17,50         

Spare ribs: zoet, pittig of honing-gember    18,75

Vegetarische lekkernij : taartje van broccoli, taartje van groene asperges en parmezaan, taartje van aardpeer en pastinaak, pittige tomatensaus, salade, huisgemaaakte appelmoes, verse frietjes     17,75

Parelhoen gevuld met een farce van avocadomousse, tomaat en eendenlever met honing-tijmsaus       19,75  

 
 

Kids

Kroket, frikandel of kipnuggets, frietjes, appelmoes, mayo en ketchup        8,75 

kinder spare ribs zoet      11,75

Kinder sate 1 stokje     9,75

 

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met zelf gesneden frietjes en een heerlijke salade met spekjes en een honing-mosterddressing. 

Wij wensen U een gezellige avond!

 

Nagerechten:

Creme brulee       7,95

Grootmoeders dame blanche   7,95

Huisgemaakte tiramisu      8,75

witte  chocolademousse     7,95

Tarte tatin, bolletje kaneelijs   8,95

Kinderijsje, twee bollen vanilleijs, aardbeiensaus, slagroom, verrassing  5,95